View Single Post
Eski 29-12-2011, 17:01   #58
hk50
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Sn.hk50,
Bahçenizin doğallığı kadar, anlatım biçiminizde o denli içten ve yalın ki,
Bir anda sarıp sarmalıyor insanı, orada olmak, anlattığınız her doğa olayını yaşamak istiyor insan.

Atmaca görmeyeli yıllar oldu. B ir tilkinin kurnazca sokuluşunu, tavukların feryadını, kirpinin en ufak bir çıtırtıda kapanışını, sığırçık kuşlarının şarkılarını benim yerime de dinleyin ne olur.Baykuşlara benden selam söyleyin.

Çünkü sizin bahçeniz beni, yıllar önce ki Salih Dedemin bahçesine götürdü.
Çok düzenli, kurallı, peyzaj harikası bahçeler kesmiyor beni.

Ben yaşayan, doğanın sunduğu yırtıcılığı, onun sunduğu sürprizleri, karını, yağmurunu, hatta çamurunu seviyorum.

Sizden "gül fatma" tohumu almıştım.Çok sevdiğim bir çiçektir(doğal olduğu için)
Ekim ayında toprağa ektim, birazını da ayırdım.Geri kalanını ne zaman ekmeliyim?Bahçemde mutlaka olmasını istiyorum.

Size ve ailenize sağlıklı ve mutluluk dolu bir yeni yıl diliyorum.
Bahçenizin sıkı takipçisi olacağım,sanal da olsa yaşamak istediklerim var orada çünkü..
Sn hozat,
Dogal olanı sevdim.Yağlıboya fayans betonla olan yani usta ile yapılıp ah ne güzel oldu (Kendi tanrını kendin yap) demedim.Diyemedim.Her seferinde gözler zevk almamıya başlayınca
yeni bir usta yeni bir yağlıboya v.s aramadım.Tabıat ana bana verdi.Allahıma şükürler olsun.
Gölgesinde uyuduğum selvi ağaçı.Suyunu içtiğim kaynak suyu.Meyvesini yediğim kuşburnu.Ellerimle söktüğüm patetes.Yolduğum taze fasulye Batlıcan Biber Sarımsakla yaptıgım çanak.Bogazda ki Balık rakıdan.Havyarından.Büftek Pirzola dan daha çok zevk verdi.Ellerimle topladıgım yeşil sogan .Tere Maydanoz.yıkarken zevk aldım.İştahım açıldı.
Sabahleyin kuşların cıvıltısı arasında Ağaçların gölgesinde Yere başdaş kurarak oturup yapılan kahvaltıyı Gürültü patırtı arasında Gözler şişmiş ihtahı kesilmiş cataçak adam arıyan suratla dolaşılan kahvaltıya değişmedim.
(Ha unutmadan etrafındada en az üç dört kedi olur.Yemek vermeni bekliyen)
Yağmur ormanlarını yapmak varken.Bitkilerin özgürlüğünü yok etmek niye?
Gül fatma sogutttan pek etkilenmez ne zaman arzu ederseniz ekebilirsiniz.
Kışın kilo alan hanım.Doktor demiyor.Hap demiyor.Doğal olarak zayıflıyor.Bunun karşılığı Boyun fıtığını . Sağlık karnesi elinden düşmezdi.Şimdi doktor kapısını unuttu.
Saygılar Efendim.Kısmet olursa yine beklerim.

Not;2011 Bahar tağmurlarını sayesinde yetişen yabançı otlar.
Çapa yapılıyor.
Nisanda küçük havuz başı.
Sömüklü böçeğin kabuğundan çıkmış hali.

Eklenen Resimler

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön