View Single Post
Eski 29-12-2011, 11:59   #63
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Aradan fidan çıkarmanızı önermem bu sefer aralar çok mesafeli çok seyrek kalacaklardır, daha önceki yıllarda yapılan ya da yapılmayan budamalardan dolayı ağaçlar büyük taç yapmış olabilirler, bu ağaçları her yıl belli bir miktarlarda dal çıkararak yavaş yavaş yıllara yayarak terbiye edip düzeltilebilir, ama bu çok dikkatli bir şekilde yapılmasına özen gösterilmeli, fazla bir kesim yapılmamalı, Budama yılarında gübreleme miktarları düşürülmeli.

"Bahçe 8*8 ekilmiş şuan 9'cu yaşında ve ağaçlar birbirine girmeye başladı."
8x8 ekimde ağaçlar birbirine girmişse 8x4 düşünmek dahi istemiyorum,

Ağaçlar birbirine girmeye başlamışsalar çit sistemini düşünün, yani sıra üstleri birbirine girsin araları yıllara yayarak yavaş yavaş budayarak açmaya bakın. Tamamıyla kapalı hava almayan güneş girmeyen bir bahçede mantarı hastalıkların oluşması kaçınılmaz. Ayrıca verimde de büyük düşüşler olur.

"Çıkartmak yerine aradakinlere yabancı çeşitle aşılama yapaılım diye düşünüyorum.Nedersiniz acaba."

Bunu bahçe sahibi yazsaydı derhal tümüne uygun bir çeşitle yapınız derdim, on yıllığına kiraladığınız yere bunu önermem sanırım yanlış olur, üç dört yıl kaybedersiniz. Ama yinede karar sizlerindir.

Hasadınız bol bereketiniz çok olsun.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön