Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10
Benim 9 yaşında 260adetten oluşan şebin,bileçik,yalova 4 ve kaplan çeşiti çeviz bahçem var.baçenin %70 şebin çeşidi.Ben bu bahçeyi yaşlı ve çok muhterem bir amcadan 10 yıllığına kiraladım.Bu sene ikinçi yılım hasat Allaha çok şükür iyi geçti.Yalnız şebin çeşidinde karaleke hastalığına yakalandık.bileçik ve yalova çeşidinde hastalık pek okadar yoktu.şebin çeşidinden 1500kg ürün aldık.bileçik ve yalovadan 500kg ürün aldık.şebinin hastalıktan dolayı içleri tam dolu çıkmadı.Onları toptancıya hepsini kg 6 tl verdik.Geri kalan 500kg'da kilosunu 12 tl den parakende sattık.Yani toplamda 15000 tl gelir elde ettik.Allaha çok şükür.Sabit yaptığımız maliyette(ilaçlar,elektirik,yakıt,vs.) 2000 tl civarı.
|
Bakınız şu mesajınız yeni başlayanlar için çok güzel bir mesaj, okuyacaklar ve bilgilenecekler.
Bu verimde olan bir bahçe 260 adet ağaç olan bir bahçe, kişi ya da yeni başlayanlar, ha bak her şey söylenildiği gibi değil, 9 yaşında bir bahçe ve şu kadar verim almış fikri oluşacak.
Birde çeşit sayılarını yazsaymışsın çok güzel olacakmış. örneğin:
"100 şebin çeşidinden 1500kg ürün aldık gibi."
Cinsi, ırkı, bakımı, budaması, gibi durumlar da gözden kaçırılmaması gereken görüşlerdir orası ayrıdır, Cinsi, ırkı, bakımı, budaması, cinsine göre verim onlar ayrı konulardır ayrıca konuşulur okuyanlar da ona göre değerlendirir ona göre fikir sahibi olur.
Tüm bütün ırkları aynı kefeye koyarak konuşmak yanlış olur.
Bakın.
"şebin,bileçik,yalova 4 ve kaplan çeşiti" demişsiniz, çeşitleri yazmışsınız yetiştiricilere bu güzel bir örnek.
Bir başkası da aynı çeşitlerle ben 1000 kilo aldım der, ve yetiştiriciler arada neden böyle fark olmuş iklimemi uymadı bölgeyemi uymadı bakımdamı bir yanlışlıklar yapıldı gibi fikirlere sahip olurlar.
Tüm amacımız iyi bir şeyler verebilmek doğruyu paylaşmak doğruda buluşmak yapıcı olmak.