View Single Post
Eski 28-12-2011, 00:05   #2000
Avanos
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 Mesajı Göster
Sayın Serkanhoca doğrudur en iri ceviz kaplan86 dır.Fakat bu ceviz taze yenen bir ceviz ağustos ayında toplanır yeşil kabuğu çatlamadan toplanır. Bıçakla ikiye bölünüp içindeki beyaz kısım çıkarılıp zarı soyulduktan sonra yenir. Çokta lezzetlidir.Ama bizim insanımızın çoğu bu cevizi bilmez.ekonomik anlamda değilde kendiniz yemek için ve eşe dosta dağıtmak için 5 ağaç dikseniz yeter.
Badem konusunda baya bu konuyu işledim cevzidede bahsettim.
Arkadaşlar büyüklük ve iç verim önemli değil.
1.önce iklime uyan çeşit olacak.
2. Sonra şu iç verim olayını atlayın total verim önemli.Tamam kaplan86 -100gr ağırlığında diyelim
10*10 diktin fidanları 1 dekarda 10ağacın var.Şimdi gelelim püf noktaya senin ağaçların ortalama 2 kg verim veriyorsa meyvaları büyük diye ürünün çokmu olacak.

Birde şu iç verim yüzde 60 diyelim sen dekardan 200 kg alıyorsun yüzde atmışı 120kg eder ben 600 kg alıyorum iç verimide yüzde elli bumudur.

Birde şu yabancı kaynak okuyanlara hastayım.
Bu neye benziyor adamın biri yalovaya gitmiş yalova çeşidini görmüş. Koşarak köye gelmiş demiki bir ceviz çeşidi gördüm süper abi dikeceksin 50kg alacaksın dikmiş tabi aradan zaman geçmiş ağaç başına 2 kg almış.
Neden o onu yalovada görmüş benim Nevşehirimde görmemiş.Nevşehirde yalova çeşidi var ))

Arakadaşlar emin olun en iyi uzman tecrübe.
Bilgili arkadaşlarda var.

Ama cidden şu yabancı çeşitlerden 5. yılında 250 dekar bir bahçe görmek istiyorum.
Batıda değil havanın çetin olduğu iç anadolumda.
Birde benim devrik cümle kullanmadan dolayı şimdiden özür.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön