Konu: Nergis
View Single Post
Eski 27-12-2011, 21:37   #1016
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oya ağacı Mesajı Göster
ne zor netgizleri beklemek..bende 1 ay kadar önce diktim.karışık soğanları ama rastgele dikmiştim.derin iki tane saksı aldım sonra soğanları koydum içine karıştırdım..şimdi büyümeye başladılar.3 cm kadar oldular..taaa mart ta mı açacak bunlar şimdi diye bekliyorum..sevgili bekler gibi..anlamadığım konu şu 1 adet soğan seneye 2 adet soğan mı olacak...hiç saksıdan çıkarmasam seneye daha çok nergizim mi olacak...
''soğanları koydum içine karıştırdım..'' cümlenizi biraz daha açar mısınız..

Bu yıl martta çiçek açtıktan sonra, tamam bunların işi bitti deyip nergislerinizi sakın gölge bir yere almayın, yapraklar kendileri sararıp solana kadar sulamayı ihmal etmeyin, yapraklar kendi kendilerine kurumadan sakın kesip atmayın..

Eğer bu hususlara dikkat ederseniz soğanlarınız ve yavruları irileşecek, gelecek yıl hem daha fazla çiçek, hem de daha güzel çiçekler vereceklerdir..

Yapraklar kuruduktan (temmuz başları) sonra onları serince-gölge bir yerde hiç sulamaksızın bekletirsiniz 3-4 ay..

Ekim ayı ortaları gibi ilk suyu verirsiniz ve filizler yeniden uç vermeye başlayınca yine bol güneşli bir yere nakledersiziz..

Ama..saksınızdaki toprak kalitesiz ise, soğanları ilk yıl yavrularından ayırmadan alırsınız saksıdan..güzel bir gübreli toprakla doldurup yeniden ekersiniz..

3. yıl yavruları mutlaka ayırın derim..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön