Hayır!... Sanırım 20- 30 yıl öncesinde mısır şurubu - en azından Türkiye'de- yoktu; ancak şeker hastalığı o zaman da yaygındı. Genetik yapısı güçlü olup, yapay şekeri kontrollü kullanabilenler için bir tehlike olmayabilir. Ancak bunlar toplumun %'de kaçını oluşturur. Hele günümüzde çocukları şekerden, şekerli ürünlerden nasıl uzak tutacaksınız? Özellikle 1980 sonrasında doğan çocuklarda, şeker hastalığının daha yaygın görüleceğini düşünüyorum. 1980 öncesinde şeker ve şekerli ürünler - kolay bulunamıyordu- piyasayı işgal etmemişti. 1980 den sonra doğanlar 50 yaş civarına geldiklerinde, şekere bağlı hastalıklarda ciddi bir artış olacağını düşünüyorum. Tabii ki, bu süre içinde, olan bilinçsiz vatandaşa olacaktır.
Ben şuna inanırım: Ürettiğiniz, sattığınız, tükettiğiniz bir ürün birilerine(insan/doğa) zarar veriyor ise, o işten kazanacağınız paranın, aldığınız ürünün size de bir faydası olmaz. Bu temel ilkenin bilinciyle hareket edilirse, sorunların da önemli ölçüde azalacağını düşünüyorum.
Düzenleyen naturefan : 27-12-2011 saat 17:47
|