View Single Post
Eski 27-12-2011, 11:18   #186
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Çok harika ve tatlı bir kedi ben bu sayfayı niye daha önce görmedim. Perihan hanımın kedileri de çok şeker, özellikle iri olan Garfield'in yaşam tarzını benimsemiş gibi

Nuri Bey, açtığınız başlığı kucağımda kedişim Tipsiz Bey ile birlikte okuduk, o da melez bir Van kedisi. Onu da sokaktan buldum eve aldım bu sokaktan eve getirip büyüttüğüm ve gönderdiğim 9. kedi.

Sütoğlum vardı hakiki Van kedisi, o büyüyüp evi terkedince evimi sokakta bulduğum yavru kedilere açtım. 4 senedir nazlarını, kaprislerini, yaramazlıklarını veya dağınıklıklarını ve kirlerini temizliyorum. Ama olsun hayata 9 canlı kazandırdım bu benim için daha önemli.

Tipsiz Bey'i göndermeyi düşünmüyorum o gitmediği sürece. Çok çok akıllı, daha bir kere bile eve çişini yapmadı (daha önce defalarca halı, kilim yıkadığımı elimden kova ve çamaşır sularının düşmediğini düşünürsek benim için hayli değişik) bazı kediler sıkışınca evin bir köşesine bırakıveriyorlar ama bu çişini tutmakta hayli sabırlı. Bir de Sütoğlum evin köşelerine işaret bırakıyordu bölgesi ya güya (evi günlerce havalandırdığımı bilirim ) sözün kısası çok çektim çoook ama geriye bakınca gülerek hatırlıyorum, o emek, zahmet, yorgunluklar gelip geçici.

Depremden sonra Tipsiz'i kedi kafesine koyup memlekete götürdük hatta valizleri hazırlayıp tam alıp çıkacağımız sırada kafesine kendi girdi, gülmekten bayıldık eşimle aynı şeyi köyde de döneceğimiz sırada yaptı, daha biz sokmadan kafesine giriveriyor ) kedi değil de insan gibi otobüs bagajında sakince 10 saat geçirdi, molalarda çıkardık gezsin diye kucağımdan bir yere ayrılmadı, köyde de herkesin sevgilisi oldu, diğer kediler kavga ederken arkama saklanıp başını uzatıp izliyordu. )

Şimdi yine evimize döndük, sabahın nurunda bizi uyandırıyor, eşim en çok bundan rahatsız ama ben erken uyanmayı sevdiğim için onun sesiyle kalkıyorum. Kısacası onlarla hayat çok güzel, çok doğru, sevimli bir karar tebrik ediyorum sizi.

Yalnız bir öneri Hayvan Hastanesi'nde hoca söylemişti kediler yıkanmazmış bu onlarda deri hastalığı yaparmış (ben de yazın sıcaklarda haftada bir zavallı Sütoğlumu yıkıyordum terler diye) Van kedisi kedi türleri içinde eğitilmeye en elverişli olanı çok akıllı olurlar ama sizinkinin sağır olmasına çok üzüldüm. Tekgöz Van kedilerinin işitme sorunları oluyor diye duymuştum ama benim Sütoğlumun iki gözü de sarıydı, Zarife vardı sokakta beslediğim dişi kedi onun iki gözü maviydi duymalarında sorun yoktu, demek tekgözlere mahsus durum doğru.

Nazan Hanım'a sevgilerimi gönderiyorum, onu gayet iyi anladığımı belirtmek isterim evde bir kedi varken o efendi siz bakıcı oluyorsunuz, istediklerini almadan asla pes etmiyorlar, çok meraklılar ve yeni bir şey gördükleri zaman içlerine sinip zararsız olduğundan emin oluncaya kadar etrafından ayrılmıyorlar, en ufak bir seste kulak kesilip sesin peşine düşüyorlar, çocukların bir dönem yaptığı gibi yukardan bir şeyi patileriyle itip düşmesini ve kırılıp dağılmasını keyifle izliyorlar (porselen demliklerim, şekerlik kapaklarım, vss. az mutfak eşyam kırılmadı, takımlarım bozuldu, kitaplarım tırmalandı, koltukların kenarları iplik iplik daha ne diyim bilmiyorum, ama sizi bir gün görmeseler kucağınızdan inmiyorlar, sesinizi bir km öteden duysalar koşup geliyorlar, sizi görünce kendini ayaklarınızın dibine atıp sevgi, ilgi bekliyorlar, dişim apse yaptığında Sütoğlum kucağıma çıkıp patisiyle apseyi kontrol edip yalamıştı, sonra da kucağımdan ayrılmadı gün boyu, grip olduğumda minderinde yatmadı hep başucumdaydı

Onlarsız hayat çok kuru, çok yavan...

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 27-12-2011 saat 19:16
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön