Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963
selamlar pişmemiş fidanları ve genç sürgünlü fidanları kış günü bahçeye dikerseniz ve bölgeniz çok soğukları görüyorsa kesinlikle ölecekler ve alttan anaçtan tekrar sürgün verecek bir kısmıda aşıdan sürecek ama inanın bahçeniz sizinde hoşunuza gitmeyecek pişman olacaksınız.. onun için bence tüplü dikin neden tüplü dikmek istemiyorsunuz?? yok ben tüplü dikmem diyorsanızda bekleyin gelecek sonbaharda dikim yapın pişmemiş sürgünle kışa girmeyin donar ölür.. çöğürdende dikilir aşılayacak adam ve aşı kalemi bulma şansınız var ise çöğürde olur neden olmasın ama her ocağa minumum üç tane dikin hepsinide aşılatın sonra içlerinden zayıf olanları ve tutmayanları sökersiniz kalanla yola devam edersiniz.
|
Sayın ncp1963 cevabınız için teşekkürler . Bu sene dikmekten vazgeçtim fidanların kuruma ihtimalini göze alamadım seneye sonbaharda dikimi gerçekleştiririm inşallah. Önümüzdeki günlerde denemek için tohumdan ekip gelişimlerini görmek istiyorum güzel gelişirlerse aşılatırım nasip artık. Tüplü fidanı kökleri sıkıştığı için çoğu kişi tavsiye etmiyor o yüzden açık köklü dikmeyi düşünüyorum. Bu sene nasip olmadı seneye hayırlısıyla dikebilirim inşallah

)