Hazır mama verdiğim için paketlerin üzerindeki ölçüleri takip etmiştim, evden verilince nasıl ölçü ayarlanır bilmiyorum ama sizinkiler de benimki gibi obursa limit koymak şart olacak.
Bana geldiğinde yaklaşık 7 haftalıktı, üç öğün veriyordum, suyunu eksik etmiyordum. İlk zamanlar saat 5.00 da, sonraları da saat 6.00 da mama için havlıyordu. Hala daha çok yaramaz artık mama için ben geç kalsam da hiç havlamıyor.
Çok obur olduğu için yan evdeki kardeşi gibi, bir yaşından sonra tek öğüne düşürebileceğimi hiç sanmıyordum. Artık 1,5 yaşında, geçen gün tek öğüne düşürdüm, hiç itiraz etmedi. Kısaca önünde olduğu sürece yiyor, olmayınca da problem çıkarmıyor.
Benimkinde de sizinkilerde olduğu gibi yerden her şey yeme alışkanlığı vardı. İlk yürüyüşlerde yerdeki sakızları alıyor, uzun uzun çiğniyordu. Sokaklarımız sık süpürülmesine ve yürürken sürekli gözüm üzerinde olmasına rağmen ağzından cam parçaları, çorap, emzik, pil çıkardığımız çok oldu. Bahçeye ben yokken bırakamıyordum (hala bırakamıyorum), saksı plastiklerini bile yiyordu. Bir kaç kere nasıl gördüğünü bile anlamadan lastik eldivenleri bir lokmada yutmuştu. Her yabancı cisimde uykusuz gecelerim olmuştur, cismin bağırsağı tıkama, yapışma ihtimali olabiliyormuş, özellikle yavrularda daha tehlikeli. Bir ara ağızlık takmayı denediysem de çok direndi takamadım.
|