Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren
Sayın kurukk bahçenize bu ikinci olarak gelişim.Güzel çiçekleriniz var.Tohumlarınızı keşke rastgele toprağa değil de özel torf a dikseydiniz.O zaman yabancı ot mu diye şüpheye düşmezsiniz.kolay gelsin.
|
Sayın Fikret Eren :
Bahçeme hoş geldiniz.. Her zaman beklerim geldiğinizde bir fincan çay ikram etmek isterim.
Tohumları kendimce özel torflarda hatta derme çatma sera oluşturarak viyollerde büyüttüm. Ama bahçemdeki toprak daha önce hiç işlenmemiş ve etrafta yabani ot tohumlarının oluştuğu ortamlar var. Bir yıldır köklerinden temizleyerek kurtulmaya çalışıyorum. Hatta bahçenin bir bölümü rahat bıraktım ve sadece büyüdükce çim gibi kısaltıyorum :-) Yeşil bir halı gibi oldu sevdim bu halini...
Ama sebzelerin ve çiceklerin olduğu bölgeleri islah etmek için parça parça toprağı yabancı maddelerden derinden temizleyerek köylülerden getirttiğim toprak ve gübreler ile değiştiriyorum. Kendimce hesaplı ve az yorucu bir yöntem. Bu yıl işimin daha kolay olacağını umuyorum.
Ama bir hatam var ki önüne geçemiyorum .. Bahçeme ne bulursam ekiyorum sonrada çok kalabalık ve yorucu oldu diye söküyorum **** yerini değiştiriyorum. İklim koşullarına uygun bitkilerin dikimini tamamladım sayılır. Ama gözüm değişik ve bulunmayan özel türlerde onları da acemiliğim yüzünden ne yazıkki yaşatamıyorum.
Sevgiler ve saygılar.