View Single Post
Eski 24-12-2011, 20:03   #82
kuyrukk
Ağaç Dostu

kuyrukk's Avatar

Giriş Tarihi: 26-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sayın kuyrukk;
Sizinle fuarda karşılaşınca, sizin bahçeye uzun zamandır uğramadığım geldi. Biraz önce sayfalara şöyle bir gözattım. Bir yıl önce, bahçenizi ilk paylaştığınız günlerde uğramışım.
Son mesajınızda saptadığınız hataları çoğumuz yaptık. Siz erken farkedenlerdensiniz. Ben dahil olmak üzere bazılarımız, birkaç yıl sonra bile bitkilerin yerlerini değiştirdik. Daha birkaç ay önce, boyu 4-5 metreyi bulmuş cevizin, iki metreyi geçmiş Tesbih ağacının, üç yıldır kocaman olmuş pembe inci çalısının yerlerini değiştirdim. Tabii yerim vardıda değiştirdim. Olmasaydı sökmek için tercih yapacaktım.
Torf konusundaki yanılgınızı, ilk yılımda fazlasıyla bende yaşadım. Hemde, 70 litrelik çuval pakette olanlarının onlarcasını, gübre niyetine kullandım. Bunu ilk defa sizinle paylaşıyorum. Siz aklıma getirdiğiniz için. Şimdi yazarken bile gülüyorum.

Bu saptamaları erken yapabildiğiniz için, gelecek yaza çok daha sade ve renkli bir bahçe fotoğrafları sunacağınıza inanıyorum.
Kolay gelsin. Herşey gönlünüzce olsun.
Sayın Orhan Özbilgiç ;
Belli ki herkesin ilk yıllarında yanlışları oluyor. Kendinizinkini paylaştığınız için teşekkürler. Bana cesaret verdiniz :-)
İlk yılda yaptığım yanlışları bu yıl yapmayacağım ama yapılabilecek başka hatalar bulacağımdan da eminim. Kendime verdiğim süre 3 yıl :-)
Sevgiler

kuyrukk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön