View Single Post
Eski 23-12-2011, 07:26   #1982
ncp1963
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Selam arkadaşlar iyi günler. Bugün toprak analizi sonucunu fidancıya göstermek için yanlarına gittim. Fikir alışverişi yaparken 2 3 hafta önce konuştuğumuzda 80 cm olacağını söyledikleri fidanların 25 cm olacağını duyunca moralim bozuldu fidanları görmek için kalktım fidanlığa gittim. Fidanların aşı üstü kısımların pişmediğini, serçe parmağının yarı kalınlığında olduğunu görünce kafam allak bullak oldu Fidancı fidanın küçük olmasının bir sakıncası olmadığını söylüyor. İl tarımdaki görevliler ise standart bir fidanın 80 cmden kısa olmaması gerektiğini söyledi. Fidanlıktaki işçilere fidanların neden bu kadar küçük olduğunu sordum, güzün tutmayan fidanların mart nisan ayında tekrar aşılandığını, o yüzden küçük olduğunu söylediler.
Açıkçası ne yapayım bilemedim arkadaşlar Tüplü fidan dikmek istemediğim için bu sene toprak hazırlığını güzel yapıp seneye mi diksem yoksa küçük demeyip bu fidanları mı diksem? Ya da bu sene tohumdan ekip seneye aşılatsam mı? Görüşleriniz benim için çok önemli arkadaşlar en doğru yol sizce hangisi, siz olsanız ne yapardınız ?
selamlar pişmemiş fidanları ve genç sürgünlü fidanları kış günü bahçeye dikerseniz ve bölgeniz çok soğukları görüyorsa kesinlikle ölecekler ve alttan anaçtan tekrar sürgün verecek bir kısmıda aşıdan sürecek ama inanın bahçeniz sizinde hoşunuza gitmeyecek pişman olacaksınız.. onun için bence tüplü dikin neden tüplü dikmek istemiyorsunuz?? yok ben tüplü dikmem diyorsanızda bekleyin gelecek sonbaharda dikim yapın pişmemiş sürgünle kışa girmeyin donar ölür.. çöğürdende dikilir aşılayacak adam ve aşı kalemi bulma şansınız var ise çöğürde olur neden olmasın ama her ocağa minumum üç tane dikin hepsinide aşılatın sonra içlerinden zayıf olanları ve tutmayanları sökersiniz kalanla yola devam edersiniz.

Düzenleyen ncp1963 : 24-12-2011 saat 07:16
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön