Arkadaşlar,
Şöyle bir durum varmış.
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü edindiğim bilgilere göre;
MADDE 14 – (1) Posta veya kargo ile gelen bitki ve bitkisel ürünlerin, bu Yönetmelik hükümlerine göre kontrolü yapılarak ülkeye girişine izin verilir.
(2) İçerisinde bitki ve bitkisel ürünler bulunan kolilerin üzerine koyu ve büyük harflerle Türkçe ve İngilizce olarak “BİTKİ-PLANT” kelimesi yazılır.
Yani satıcıların sağlıklı bitkileri yolladığından emin olursak hiçbir sorun çıkmaz ancak benim size birkaç altın tavsiyem var,uyan uyar uymayan uymaz

Bir kez satın aldım ikinci kez de satın aldım ve şu an yolda ilki tohum ikincisi filizdi.
1.Sağlık sertifikası almaya özen gösterin.Ürünü ebayden alıyorsanız rica edebilirsiniz.
2.Express Mail'i kullanmanızı tavsiye ederim.Örneğin ürün 3-5 gün içinde Amerika'dan buraya ulaşır ve işler daha hızlı gelişir.
3.Heat pack konulmasını rica ediniz (kışın getirtiliyorsa) Bu heat packlerin 3 günlük versiyonu vardır bunları tavsiye ederim.
4.Düzgün ve en iyi şekilde kargolanması şart.
5.Tracking number ( barkod numarası : Priority ve Express'te otomatik olarak verilir) şarttır.Bu sayede bitkinizin durumunu görebilirsiniz ve kaybolursa işlem yapılması kolaylaşır.
6.Tohumların taze şekilde ve muntazam bir biçimde paketlenmesi büyük önem taşır.
7.Ürün 1kgdan az olmalı.
Egzotik bitki isteyenlere güvendiğim bir iki isim verebilirim