Mesaj yazmaylı neredeyse 3 ay geçmiş.

Sizi son durum hakkında bilgilendireyim.
Yaptığım filitre, havuzu çok temiz tutamadı. Sık kirlendi. Sürekli iç malzemeyi temizlemek ya da değiştirmek lazım. Başka bir çözüm aradım ve 17-18 cm boyunda devasa bir tatlı su midyesi aldım. Başka kaynaklarda işe yaradığını okumuştum. Ben de deneme için bir adet temin ettim. Yalnızca bir adet su midyesi, dibini bırakın, yarı derinliğine kadar görünmeyen havuz suyunu 3 haftada kristal berraklığına getirdi. Ve halen öyle. Muhteşem iş yapıyor. Yiyeceği alg ve yosun kalmadığında ölmesinden korkuyorum.

O derece temizledi.
Yani demem o ki, filitrelerin hepsini çöpe atabilirsiniz, bir kaç midye alın tamamdır.
Tabi ki filitre de önemli ancak ufacık hayvan, koskoca filitrenin yapamadığını yaptı. Kendi gözlerimle görmüş oldum.
Isparta bol ayaz ve soğuk geçer. Havuzum bir kaç aydır buzla kaplı. Yalnızca şelalenin altında 1 m2'lik bir bölge açık. Balıklar tasarladığım en derin ve kapalı alana girdiler ve oradan çıkmıyorlar. Ekim ve Kasım aylarında dipte çok hafif hafif hareket ediyorlardı. Şimdi tamamen uykuya daldılar. Havuzun dibinde bir kaç yem görüyorum. Onları da yemeden uykuya dalmışlar. Sanırım bahara kadar görüşemeyeceğiz kendileriyle.
Şilte iyi durumda. Bir aksilik yok, çok şükür. Ancak halen gözüme çirkin görünüyor. Büyük ihtimal baharda yeniden inşaata başlayıp beton kaplayacağım.
Şelaleyi daha yüksek ve görkemli yapmam gerek, çünkü koca havuzun köşesinde ufacık kaldı. Manasız duruyor.
Şimdilik durumlar böyle.