Sevgili İlkin,
Çiçeğin açtığı haberini hatırlıyorum Kurban bayramında almıştım. Çiçeğini beraberinde İzmire götürdüğünü duyunca da yüzümdeki Gülümsemeyi görmeni isterdim. İşte biz böyle çılgınız demekten başkada bir şey söylenemezdi.
Bu Hoyayı Taner beye Kim göndermiş ordan başlayalım. Eski hoyacalıardan Sevilay hanımın kendisi etiketleyip vermiş. İlk yanılgı burdan geliyor, dolayısıylada Taner Bey bu Hoyayı Sulawesii olarak, çoğaltıp satışa koymuş.
Sevgili Orkun'unda söylediği gibi Hollanda'dan aldığımız Hoya australis le yaprak farklılığı bulunmakta.
Ne diyelim bir hata giderek başkaca hatalrı getirebiliyor. Bendeki Hoya australisi geçen kış çeliklemiştim, birkaç arkadaşımıza bu türü Sulawesii adı altında bende verdim. Şimdi bu yazıları okuyan Arkadaşlarımız dan özür diliyorum. Güzeller güzeli hatta çiçek açabilen Hoya australisimiz oldu diyorum

Hepimiz şaşkınız, en fazlada Taner Bey şaşırdı bu olaya, emin olmadan etiket koymayan kişi

Ben 4 tane satınalmıştım, geçen Yıl bunları da Sizlernen takas etmiştim.

Çok Teşekkür ederim, Sevgili İlkin yanılgımıza nokta koydun. Yüreğine sağlık, herzamanki gibi Resimlerde Çiçeklerinde Harikalar yaratıyorsun.
Birazda kokusuyla ilgili, kaç gün açık kaldı gündüzleride kokuyormuydu? hangi cephede bakımını yaptın bunun gibi genel bilgiler verebilirsen çok Seviniriz...