View Single Post
Eski 26-03-2007, 14:36   #88
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Iyi gunler cuce nar, aradan 9-10 gun gibi bir zaman gecti. Simsirin uzerinde yaptigin calismadan dolayi, agac uzerindeki soku atlatmak uzere, onu yerinden cikarip tekrar kok budamasi yapman iyi olmiyacak diye dusunuyorum. Simdi dikili oldugu saksida dursun.

Su anda gubre vermemen gerekir.Imkanin varsa simsiri dis mekenda yari golge bir yerde tut. Bir ay kadar sonra yeni surgunler acilmaya baslayinca fazla olmamak sarti ile gubra verebilirsin.

Simsir ekledigin ilk resimde supurge tarzi gibi duruyor. Eger oyle bir tarz dusunuyorsan, ortadan cikan ve sag tarafa dogru egilen ince dali, tekrar orta yere getirip dik yukari cikar.

Telleme genelde agaclarin buyumeyi durdurdugu zamanlarda yapilir, sebebi de hizla buyuyen agaclarin teli kabuklari icine alip yaralanmamalari icin. Simsir yavas buyuyen bir agac oldugu icin bir sorun olacagini sanmiyorum, yinede telleri zaman, zaman kontrol etmeyi unutma. Bu arada tel sariminin anlatildigi foruma tekrar bir goz atarsan, bir dahaki sefere agacina tel sararken daha iyi bir sarim yapacagini dusunuyorum.[ornegin agaca sarilan tel x seklinde kesismemeli]

Bonsai calismalarinda[ve diger islerinde de] sana kolayliklar dilerim

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön