View Single Post
Eski 18-12-2011, 02:21   #1277
Tuncay35
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2011
Kumkuattaki kabuklu böcekler

Merhabalar;
Geçen sene almış olduğum ve balkonda yetiştirdiğim Kumkuat ımın yapraklarında ve meyvelerinde bu sene yapışkanımsı sıvılar oluşmaya başladı bu konuyu geçen günlerde buraya da yazmıştım. bir kaç gün önce ağacımı iyice kontrol ederken daha önceden hiç farkedemediğim,ağacın ve yaprakların lekeleri gibi görünen bazılarınında ağacın rengine uyum sağladıkları küçük kabuklu canlılar farkettim,hareketsiz duruyorlardı ama dokunduğumda yapışkan sıvının bu canlıların yapıştıkları yerlerde olduğunu gördüm.Ağacı iyice kontrol ettiğimde ise meyvelerinde,dallarında ve yapraklarında bir çok yerde olduklarını gördüm.sayın fkopar ın bahsettiği ilacı alamadım daha ama bu canlıları görünce cımbızla tek tek hepsini toplamaya başladım,ağacın yapraklarının çoğunda,dallarında ve meyvelerinde yapışkan sıvı vardı bütün yaprakları tek tek peçete ile sildim, epey zamanımı aldı ama uğraşmama değdi heralde,şimdi ağacın yaprakları dahada yeşermeye başladı,gayette güzel görünüyorlar,artık yapışkanda görünmüyor, eğer yine yapışkan sıvı görürsem artık ağacın üzerinde ne arayacağımı biliyorum en azından.Çekmiş olduğum resimleri yüklemeye çalışacağım,foruma daha önce hiç resim yüklemedim ama bi deneyeceğim.umarım arkadaşlara yararlı olur. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1324170965

Eklenen Resimler

Tuncay35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön