Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. Kısa bilgilendirmenin ardından fotoğraflarla 3 haftanın özetini yapacağım.
Öncelikle solucan popülasyonunun demografik durumundan bahsetmekte yarar var. Önceki girilerimde büyük bir genç solucan nüfusun olduğundan fakat erişkin düzeye geçmediklerinden- yani clitellumları ortaya çıkmamış olmasından- bahsetmiştim. Bu 3 hafta içinde en önemli gelişme erişkin hale geçen birkaç solucanın olmasıydı. Kutu artık seksüel olarak daha aktif ve popülasyonun önümüzdeki aylar içinde eksponansiyel bir artış bekliyorum. Tabi ki yaşam alanlarını kısıtlayıcı faktörlerden sakınırsam.
Kutu içinde solucan yoğunluğu gözle görülür şekilde arttı ve yetişkinler yeni kokonlar üretmeye devam ediyorlar.
Bu seferki deneyimimde başlangıçta kokon sayısında ciddi azalmalar olmuştu. Bunun sebebi kokondan çıkan yavruların hızına elimizdeki 3 4 yetişkin solucanın üremelerinin yetişememesiydi. Bu problem şu anki popülasyon dinamiğiyle aşılacak gibi görünüyor. Tahminimi kaba gözlemlerim de destekliyor nitelikte. Geçelim fotoğraflara;
3 hafta önce bitki kalıntıları ve kahveden oluşan bir menü hazırlamıştım.
Her beslemeden sonra yaptığım bir şey olarak yumurta kabuğu ekledim.
2 hafta önce ise çay posası ekledim. Kutu mis gibi koktu, yumurta kabuklarını ekleyinceye dek
Yakalayıp göstermek için fotoğrafını çektiğim bir kokon.
Bu da bu sabah çektiklerimden. Erişkin sayısı 5i aşkın durumda.