Konu: Nepenthes
View Single Post
Eski 14-12-2011, 15:15   #163
B.Unver
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Evet çok güzel bir etçil...

Ama geldiği seradaki nemi -hava sıcaklıklarını bulamayacağı için ibriklerden başlayarak malesef kuruyacak...Belki yaprakları kalacak ama o yapraklardan ibrik oluşması bu oda koşullarında artık mümkün olmayacak.

Sera-akvaryum ortamında kontrollu ısıda bakılması gereken bir bitki...

Bu arada sn.praecox uzun zamandır foruma yazmıyor...umarım tekrar yazmaya başlar.
Hakan bey;

Konuyla ilgilendiğiniz ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Akvaryumlarla (discus) uzun yıllar çok yoğun uğraştığımdan aslında terrarium lar ve deniz akvaryumları da bana çok yabancı değiller.Discus ile ilgili Akvaryum Dergisinde yazarken sayın Deniz Şişmanla da merhabalığımız, bilgi alış verişimiz olmuştur.Belki sizinle de mutlaka biryerlerde rastlaşmış olabiliriz.Tamer Ballıcalı değerli bir dostumdur.

Dedikleriniz tamamiyle sayın praecox ile telefonda görüştüklerimiz ile örtüşüyor ki zaten kendisi de yazmış.Dediklerinize katılıyorum ve onun için Nepenthes Miranda'm hakkında başka bir projem var

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sayın B.Unver,

Görüştüğümüz gibi camekan veya bir terraryum setup'ı bu bitkinin ibriklenmesi için elzem.

denizakvaryumu Hakan beyin de eklediği gibi ibrikler kuruyacak.
Aslında biliyorum çok çirkin ancak şimdilik sığacağından biraz daha büyük saydam bir nylon torbaya almanız ibrikler için iyi olur. o zaman haftada bir su püskürtür arada bir de havalandırırsınız.

Hanım ne der bilmem ama aklıma gelen en optimal çözüm bu. Aslında kuru kalsa da bitkinin kendisi kolay kolay ölmez ancak ibrikler kurur da keserseniz geriye yeşil normal yaprakları olan anlamsız bir nebat kalır
Sayın Praecox,

Hanım evin şu hali ile dahi çok şey diyebilmekte Onun için bir terrarium veya kapalı sera sistem kurarsam zannediyorum başım derde girebilir

Onun için bu bitkiden anlayan ve tecrübesi olan size hediye etmek isterim.Şu anda durumu iyi evde ve izinli olduğumdan nem, sıcaklık, ışık sıkıntısı yok.Eğer sizin içinde olumlu ise size hediye etmek zevk verir.Aslında Nur hanıma söz vermiştim, çünkü biliyorsunuz yarın bir fuar var ve kendisinin de sıtandı var ancak Ankaraya gitmem gerekiyor.İnşallah anlayışla karşılayacaktır

Saygılarımla;

B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön