View Single Post
Eski 14-12-2011, 09:50   #334
serkan_istanbul
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Yine herşey çok güzel maşallah.Sizin gibi bende terasımda bodur meyva ağaçları yetiştirmek istiyorum. Araştırmaya başladım ama, nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Size zahmet olmazsa tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşabilirmisiniz. Saygı ve selamlar.
Öncelikle teşekkür ederim hoşgeldiniz sayfama.

Bende aman aman bilgili deilim. İlk yetiştirdiğim nar ağacım 25 falan yaşında oldu. diğer meyve ağaçlarıma gelince şeftalilerimi ben çekirdekten yetiştirdim 3 yaşında meyve berdi. Şeftalide aşı falkan gerekmiyo hangi meyveden ektiyseniz o şekilde meyve veriyo ben bir büyük birde küçük meyden ektim ikiside gayet sağlıklı 15 kadar en az meyve alıyorum. Toprak tarla topragı ve hazır toprak karıştırdım. kompoze gübre ve çiftlik gübresi kullanıyorum. Her sene düzenli budamalarını yapıyorum. Bunların haricinde elma bozur pink layd o daha çok genç bu sene çok az elmam oldu. kivim 1 yaşında meyve almadım ama sağlıklı vallkahi bana kalırsa kısaca öle çokta ilgi beklemiyolar gübre budama arada saksısını kazıyorum diplerini o kadar ben seviyorum onlarda bana sevgilerini meyve ve çiçekleriyle sunuyolar. saksılara gelince 10 15 litre sualan bidonlardan **** o boyutlardaki çöp bidonlarından kesip ektim. ben otorite deilim yanlışlarım olabilir lakin ağaçlarım sağlıklı. Site içinde daha bilgili arkadaşlarda vardır. Bu arada bence hemen yapın bu işi beklemeyin bence
yaşadığınız şehrin ilklimine uyan fidanları alın yeterli sevgiyle kalın tekrar çok teşekkür ederim. (Terasımda kivi, 2 şeftali, 1 nar ama artık süsnarı oldu, elma, armut, 1 ayva ve 2 tanede çekirdekten elmam var )

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön