View Single Post
Eski 08-12-2011, 20:02   #1923
kamil keskin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-02-2011
Şehir: İZMİR-BALIKESİR
Mesajlar: 286
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın kamil keskin, hata ile çukurların 40-50 cm altına fenni gübreyi ve hayvan gübresini koymanızın zararı yok ileriki yıllarda kökler aşağılara indiğinde fidanlarınız bu gübreden yararlanırlar, ha ne olur bir iki yıl yararlanmamış olurlar.

Fidanları ektiğinize göre, fidanların etrafını yani 40-50 cm cap olacak şekilde 15-20 cm derinlik (20 cm olursa daha iyi olur) açıp, bir çay bardağı kök gübresini verip kapatınız, akabinde iyi yanmış (çürümüş) hayvan gübresini de üzerine yayıp çapalayabilirsiniz.

Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla (fotoğraflar beni yanıltmıyorsa)toprağınızın kireç oranı çok yüksek ve kistli bir toprağa benziyor, moralinizi bozmak istemem ama bu toprakta fidan yetiştirmek oldukça zor olacağa benziyor, inşallah ben yanılıyorumdur.

Toprağınız benim gördüğüm gibiyse bolca iyi yanmış hayvan gübresiyle her yıl gübreleyim karıştırınız, çıkan otları da biçip atmayınız onları da yeşil gübre yapınız, hatta bakla fiğ gibi bitkiler ekip toprağa karıştırınız.
Syn Lilium;
Bizim orlarda boz toprak denilen bir toprak,resimlerde görüldüğü gibi rengi beyaza yakın.Toprakta en ufak taş yok,Un gibi bir toprak.Bu tarlada susuz olarak domates,karpuz gibi ürünler yıllarca yaptık.Belirttiğiniz gibi kireç oranı yüksek.Bunu çözmek için kükürt ve yanmış hayvan gübresine devam etmek istiyorum.
Sizin ve Ağaçlar net'deki değerli arkadaşlarımın tecrübe ve birikimlerinden faydalanarak bu işin üstesinden geleceğime inanıyorum.Azim ve kararlılığın elinden hiç bir şey kurtulamaz.Saygılar...

kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön