Konu
:
Pepino
View Single Post
06-12-2011, 13:01
#
862
Virtue
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi
proxima389
pepino konusu türkiyenin aynası gibi güzelim meyveyi sırf para hırsıyla kabak-kelek formatında piyasaya sürdüler insanlar merak edip aldı olgunlaşmamış tatsız tuzsuz meyveyi ve şimdi herkesin kafasında olumsuz bir algı oluştu. İşi layığı ile yapacak olanlarında önü kapatıldı. Açın bakın 2009 haberlerine yazılanları okuyun neymiş yurtdışından 175 liraya ithal ediliyormuş yurtiçinde üretip 25 liraya satacaklarmış! İşe bu kafayla baş koyunca durum bu oluyor malesef güzelim meyve şimdi iğrenç kelimesi ve boşa harcanan para ile birlikte anılıyor.
para hırsıyla gözü dönen ve bu yolda hem para hem de harika bir ürünü rezil eden türk tarımcısına tebriklerimi sunuyorum.
Olgunlaşmasını bekleyip biraz daha sabretseler bu şekil de olmazdı...Yazık oldu!
Haklısınız.Ben de yıllar önce migrosta görüp almıitım.İğrenç tatsız tuzsuz geldi.Ondan sonra da hiç ilgilenmedim.Geçen hafta kamkat siparişi verirken meyveli fidesinin 10 a satıldığını gördüm yeşili sevdiğimden onu da alayım dedim.İyiki de almışım.Nedense benim pepinolar daha ufaklar ve gövdesi daha uzun çalımsı ağaçsı bir formda.Meyveleri de daha çizgili.Meyvelerini koparmaya kıyamadım ama zedelenmiş 2 tanesini koparıp yedim.Diğerlerine göre daha ufak ve tad alamayacağımı düşünmüştüm ama tatlımsı,lezzetliydi şaşırdım
Yıllar önce bunun belkide 5 katı büyüklüğündeki tatsız tuzsuzdu :s Şimdi fideyi budadım.Kafes şeklinde taçlandırdım kuru yapraklarını ayıkladım kare saksıya ektim
Virtue
Kullanıcının Profilini Göster
Virtue Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul