Allah nasip ederse ben de bu ay içinde 300 adet chandler fidanımı dikmeyi düşünüyorum. 1 ay kadar önce fidan çukurlarını 1 metre kadar derinlikte açtırıp toprağı alt üst yapıp toprak analizi için numuneleri alıp çukurları kapattırdım. Çukurlara ilave hiçbirşey eklemedim yanmış hayvan gübresi bulamadım bulsaydım diplerine atmayı düşünüyordum ama nasip olmadı. Dikim işlemine hazırlık olarak Simbiyotek firmasından Sim Derma ve Sim Organik siparişi verdim yarın elimde olur inşallah. ayrıca köklerin daha iyi gelişmesi için yarın mikoriza mantarı alacağım. Endo roots soluble adlı üründen kullanacağım. Ayrıca kök kanseri için önlem olarak nogall da kullanacağım.
Toprak analizi sonucu da bu hafta çıkacak ona göre toprağa ilave edilmesi gerekenleri ilave edeceğim. Siz değerli arkadaşların bunlar haricinde bana önerebilceği dikkat etmem gereken hususlar var mı acaba? Bir de herekleri 3x3 cm çapında 1.5 metre uzunluğunda kestirmeyi düşünüyorum sizce ceviz fidanı için yeterli gelir mi? ilerde keşke dememek için 2 metre mi kestirsem acaba? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim.
|