Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-10-2008
|
Sevgili Mandalinci,, bugün ilk kez bahçenizi (bahçelerinizi)ziyaret ettim, sitede çok yeni olmasamda bölümde yeni olduğum için komşu ziyaretlerine yeni başladım ve hepsi sevgi,emek ürünü bahçelerde yaratıcıları ile tanışmaktan mutluluk duymaktayım.Öncelikle güzel İzmir'imize hoş geldiniz,gördüğüm kadarı ile zaten yüreğinizle izmirliymişsiniz birçoğumuz gibi,,,burada çok mutlu ve başarılı olacak güzel bahçeler yetiştireceksiniz, biliyorum, çünkü siz bunu seviyor ve emek veriyorsunuz,.
Yazılarınızı başından itibaren dudağımın kenarında ufak bir tebessüm,yürek başımda hafif bir sızı,anılarımın 60 lı yıllarının Ankarasında,ilkokula, liseye ünüversiteye,Gençlik Parkına Atatürk Orman Çiftliğine,Anıtkabire gittim,ayak bileklerimize çıkan çamur dizlerimizde kar ile sokak aralarında oynadığım oyunlar,artık hayatta olmayan yakınlarımın hasreti, burnumda Ankaranın buram buram kokan leylakları, filbahrileri (galiba,beyaz salkımlar halinde açan harika bir çalı idi adından çok emin değilim) kışın sokaklarda minik demetlerle satılan yabani mor menekşe demetcikleri,,,,,,biz eşimle Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesinde birlikte okuduk...lise aşkı..kulaklarda o yılların gözde şarkıları- değdi saçlarına bahar gülleri,,boş yere ağlama kalbini bağlama ankara kızlarına ,,,ahhhh sevgili mandalinci.. biliyormusunuz İzmirdede leylak, filbahri yetişiyor ama ankaradaki gibi kokmuyor,hanımelide,,gerçekten iklimle belki toprakla ilgili birşey,...
Herneyse bu tatil sabahı beni 40 yıl geri götürdünüz sağolun,hoşgeldiniz...güle güle oturun,mutlu olun,,,zeytinalan çok güzel bir yer bende bornovadayımizmirli üyeler buluşup görüşmeliyiz, İzmirli diyorum yukarıda yazılanlardan anlaşılacağı gibi çocukluk ve ilk gençlik yıllarım eğitim yıllarım hep Ankarada geçti,,bu bakımdan tek değilsiniz size sağlıklı mutlu yıllar diliyorum ailenizle birlikte görüşmek üzere . Sevgiler
|