Konu: Japon Eriği
View Single Post
Eski 04-12-2011, 10:35   #177
kemalcuce
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erikagaci Mesajı Göster
Merhaba,

ben de Canakkale'de Japon erigi yetistiriyorum, yeni bahce yapmak isteyenler ilk önce iklim kosullarini arastirsinlar (cok önemli) sonra da Fidan alacaklari yeri cok iyi secsinler, benim epey cok agacim var ama Fidanci yanlis fidan verdi, tuhaf tuhaf erikler cikiyor arada yaklasik %20 si yanlis cins cikti. Fidanci dahil kimse hangi cins oldugunu bilmiyor..
Sertifika falan hikaye, onu da bilmis olun. Sertifika sadece destekleme almak icin ise yariyor, ama cinsin dogrulugu konusunda size güvence vermez.
Öncelikle hatalı çıkan fidan için üzüldüm.Hatalı çıkan ağaçların fotograflarını-hasat tarihlerini ve yapraklarını gönderebilirseniz size cinsleri konusunda yardımcı olabilirim

Japon grubu eriklerinin çoğunda fidancılar sertifikal alamaz arkadaşlar.Zira bakanlığın tescilinde yoktur.

Bahçe yapacak olduğunuz yerin iklim koşulları bahçecilikte çok önemlidir.Örneğin obilnaja veya red beauty japon erik eriklerini tutupta 1000 rakımlı yere dikerseniz dalından meyve zor kopartırısınız.Erkenci bölgeler için en uygun olan olan erik çeşitleri

red beauty (Hasat Mayıs 2. hafta-Ağaç Başı verim 50-75 kg)
obilnaja(Hasat Mayıs Sonu-Ağaç Başı verim 50-75 kg)
black slendor(Hasat Haziran 1. hafta-2.Hafta Arası-Ağaç Başı verim 50-75 kg)

kemalcuce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön