View Single Post
Eski 01-12-2011, 23:18   #6
ismailay
Ağaçsever

ismailay's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delphin7 Mesajı Göster
Ismail bey Mavi ladinin özellikleri sunlar. birkere yerli bir agac degil ABD menseili

soguk ve iliman iklim kusaginda yetisen, senede 460 und 600 mm yagis alan yerlerde yetisiyor. Bunun da 50 % yagmur olmasi lazim. Her türlü toprakta yetisebiliyor yani öyle toprak konusunda cok hassas degil. yani humuslu topraklardan kumlu ondan kirceli topraklara kadar özellikle vadi iclerine ve hafif egilimli tepe yamaclarina dikilmesi daha uygun.

Topragin PH degeri 6,8 und 7,2 olursa uygun olur. hava emisyon degerine karsi dayanikli oacak ?

Ayrica ladinler icinde kurakliga en dayanikli agac ve −40° C soguga da dayanabilen.

Bu bilgiler bir Alman sitesinden alinma.

Siz bunun yaninda özellikle bölgenizde yetisen yerli dayanikli türleri dikmeye özen gösterin mesela alic, yaban armutu, mese, ardic,igde hatta yabanci bri tür olarak kurakliga dayanikli ve arsiz olan akasya gibi türleride dikmeye calisin. Unutmayin birde bulabilirseniz sedir tohumu ekmeyi. Özelikle kisin kardan önce kayalik taslik araziye atilirsa baharda cok güzel cimeleniyorlar.

Tekrardan kolay gelsin basarilar.
Vermiş oldugunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum . çok yanlış zamanda dikim yapılması ve çok tecrübesiz olmam bilgili kişilerden konu hakkında yeteri kadar bilgi almadıgımdan ladinlerin çok büyük oranını kuruttuk malesef küçük bir kısmını dikebildim benim için büyük bir tecrübe oldu hatalarlada dolu olsada.

ismailay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön