View Single Post
Eski 29-11-2011, 13:46   #740
Maliyeci-38
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-08-2011
Merhaba Mine Hanım, bir süre önce görünüşlerine aldanarak gelecekteki sorunlarını bilmeden 30 adet civarı limon çamı, açelya çeşitleri, sıklamen çeşitleri, begonya satın aldım. Kayseri de oturmaktayım. Çiçekler eve geldikten bir süre sonra, kaloriferli ve güney cephe bol ışık alan evde oturmama rağmen yapraklarında sararmalar kurumalar ve dökülmeler başladı. Edindiğim bilgilerle bakımlarını ve sulamalarını düzenli olarak yapıyordum ama durumları düzelmedi ve Açelyalarımın yaprakları tamamen dökülmeye devam etti ve sıklamenlerimin yaprakları ise sararıp buruşmaya, sarkmaya devam etti. Düzelir umuduyla çiçek coşturucuları denedim, saksılarını açtım ve topraklarını kök sistemlerine zarar vermeden değiştirdim ama durum hala düzelmedi ve gitgide kötüye gidiyor. Yapmış olduğum diğer uygulamalar ise; Açelyalarımın kuruyan ve dökülen yapraklarını temizledim ve kuruyan çiçek tomurcuklarını temizleyerek kuruyan dallarını düzenli ve yeşil dallar kalacak şekilde budadım şimdi açelyaların bazılarında hiç yaprak yok bazılarında ise çok az ve zayıf yapraklar bulunmaktadır. Sıklamenlerimin ise sararan ve buruşan yapraklarını temizlemekteyim ama durumu daha da kötüleşiyor. Çiçek ve doğa sever olarak güzelliklerine dayanamayarak satın aldığım çiçeklerimin adetlerinin fazla olması ve bakımlarında gereken özeni göstermeme rağmen durumlarının düzelmiyor olması beni çok üzmektedir. Bu konuda yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Bu aşamadan sonra çiçeklerimin düzelmesi için ne yapmalıyım. Çiçeklerimin fotoğraflarını devamında yüklemeye çalışacağım. Yardım ederseniz çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla

Eklenen Resimler

Maliyeci-38 Çevrimdışı   Başa Dön