View Single Post
Eski 28-11-2011, 12:09   #21
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Tourkana, guzel bir yesim agacin var guzel bir bonsai olacak.

Ben bu gun tel sarimlarina deginecegim.

Biliyorum oralarda istediginiz kalinlikta tel bulmada zorlaniyorsunuz ama, en azindan buldugunuz tellerle agaclariniz uzerinde dogru bir tel sarimi yapmalisiniz diye dusunuyorum.

Bu yalniz Tourkana icin yapilmis bir uyari degildir. Bonsaide epeyce yol almis arkadaslar bile tel sarimlarini gerektigi gibi yapamiyorlar. Oysa tel sarimi bonsaide oldukca onemlidir. Iyi bir tel sarimi egip bukerken kirilma riskini en aza indiriyor.

Tel sarimlari, agacinzin estetik guzelligini bozmamali, tel sarimlari agac ile uyumlu 45 dereceli acilara yakin olarak sarilmali.

Ilk sarilan tel kalinligindan daha ince bir telle sarima devam edilecekse dalin ortasindan ince tel sarmaya baslamak yerine govdeye dolayacaginiz bir iki sarimdan sonra diger kalin teli takiple ince teli sarip istediginiz yerde bitirdiktan sonra orta yerde kalmis ciplak tel uclarini kivirip korletmelisiniz. Sivri tel uclari agac uzerinde calisan ve ya agaca yakindan bakmak isteyen birinin gozune girebilir.

Tekin beyin dedigi ve yaptigi gibi bir dal kesip onun uzerinde tel sarimlari yapip kendinizi gelistirebilirsiniz. Ayrica tellerin nasil sarilacagina dair forumda bilgiler var ondan da yararlanacaginiz gibi. Internette baktiginiz bonsai fotograflarinda tellerin agaclar uzerinde nasil sarildigina ve nasil durduguna da dikkat edebilirseniz tel sarimlarinda kendinizi asabiirsiniz.

Hepinize iyi calismalar.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön