View Single Post
Eski 27-11-2011, 13:35   #266
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Sıcak teşekkür

Herşeyin en ince ayrıntıları düşünülerek, severek, isteyerek hazırlanmış bu güzel toplantı için binlerce teşekkürler. Mükemmel sunum oldu.

Sayın malina sert görünümünün altında sıcak bir yürek.
La Bruyere dediği gibi ''Alçak gönüllü insan, kendini hiç söz konusu etmez '' Sessiz ama gülümseyen gözlerle sadece dinlemekle yetindi.
Sizi seviyordum ama karnınız burnunuzda meydanlarda yaşadıklarınızı okuduktan sonra size saygım ve sevgim tepe noktasına ulaştı. İyi ki varsınız...

Sayın Mine Hanım, çok tatlısınız , söylemişlerdi ama bu kadar şeker olduğunuzu tahnin etmemiştim. Sizi tanımak ve dinlemek çok keyifliydi. Çok şey öğrendim, teşekkür ederim.

Sevgili Güler Abla, atom karıncamız, mukemmel ön hazırlık sonrası bir dakika bile durmadan sürekli toplantının daha güzel olması için çırpındı. Oğuz Abimle nefis görünüyordunuz. Böyle bir organizasyon için sizi kutlamak isterim. Bu ara da kırmızı size çok yakışıyor.

Çok istememe ve toplantının ikinci bölümüne yetişebildiğim için çoğu dostlarla tanışamadım. Herkese şimdi sıcak bir merhaba demek istiyorum.

Merhaba

Ankstel, arzuakyürek,dregeli, eser ilhan, hozat, mujgan yılmaz, sarıefe, serilaa, limon, nur, yılmazyalçın ve tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler,

Toplantıdan öğrendiklerim sevgili Eser İlhan çok güzel özetlemiş ama ek olarak,

Don yemiş bitki hemen budanmaz, önce uyanması beklenir. Uyanma başladıktan sonra uyanmayan dallar budanır.

Oksijenli su ve salisilik asit (aspirin) ilk sulamada kullanılması çeliğin tutmasını aktive eder ve hastalanmasını önler.

Uçta bırakılan iki yaprak yarılarından kesilerek tıraşlanır. Kesinlikle varsa çiçeği ve meyvesi kesilip atılır.

Köksüz çelik direk toprak ya da toprak kompost karışımına dikilmez. Torf , perlit gibi ekim materyali kullanılır.

Havanın çok sıcak olduğu aylar da budamadan kaçınılır.

Büyük bitki yer değişimlerinde hazırlanan çukura hortum yerleştirip burdan sulanır.

Çıplak kök ekimlerinde alta koyduğumuz toprağı tepe şeklinde hazırlamamız gerekir.

Çiçeği ve meyvesi olan bitki budanmaz.

Çiçek ve meyve kurutulup dal da bırakılmaz.

Bitki budamak bir sanattır, her eline makası alan budama yapmamalı.

İki renkli bitkilerde sonradan çıkan yeşil yapraklı alanlar kesilir.

Aşı yerinin altından ya da ana bitkiden çıkan daha yeşil ve canlı olan sürgün daha kalın bile olsa kesilir. Çünkü bir işe yaramaz

Aklıma gelenlerin bir kısmı...

Teşekkürler tüm emeği geçenlere...

Düzenleyen jineop : 27-11-2011 saat 13:37 Neden: Hatalı yazım
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön