Yukarıda "çinko" bahsi geçtiğinden bir abimizin söylediğini aktarayım dedim. Geçen sene kışın çinko vermiş ceviz ağaçlarına. Meyveler düşmemek için baya inat etmiş.
Etidot-67 nin daha ucuz temini için, taliplisi olan arkadaşlar köylerinde anlatsınlar. Kargo yerine ambar ile gönderirsek o zaman çok ucuza yüksek çözünürlüklü bor alabilirler.
Bor ürünü satan
yerli firmalar da bizim firmalarımız, Eti Maden de bizim firmamız. Önemli olan doğru uygulamayı en ucuza yapabilmeniz. Nitekim,Yerli firmalar da ürünlerindeki boru Eti Maden den temin etmekte olmalılar. (Çünkü daha ucuza temin edemezler). Bitkinin iz elementlere ihtiyacı var. Bunu ne şekilde vereceğinize karar vermek için, nakliye fiyatları alıp biraz çarpma bölme işlemi yapmak yeterli.
(Hem nitekim ürettiğiniz ürünler de bizim

, aynı ürünü ne kadar ucuza üretirseniz o kadar iyi.)
Lütfen kimse yanlış anlamasın. İnsanımız bilgisini paylaşmaya çok açık değil. Bu nedenle bir çok köylü, çözümleri arkadaşına anlatmıyor. Eğlenmeye ayırdığımız vaktin birazını öğrenmeye, öğretmeye ve denemeler yapmaya ayırmalıyız. Bana, tabi senin tuzun kuru, devlet babadan maaşını alıyon diyebilirsiniz. Bunu tartışmam, belki de %100 haklı bir yorum olur. Ancak, benim bildiğim ve inandığım vatan severlik, yanlışları elimizle ya da dilimizle düzeltmeye çalışmaktan geçiyor. Dediğimi anlamayanların büyük kısmı, topraklarını kaybedeceklerdir. Ama 3 yıl sonra ama 13 yıl sonra.
Ne demiş büyüklerimiz; "İyilik yap, denize at. Balık bilmezse, ^Halık bilir."