Herkese merhaba.
Şimşirle ilgili bütün yazılanları dikkatle okudum. Ben de elime geçen bir şimşiri bonsai yapmaya karar verdim.
Boyu budamadan önce topraktan seviyesinden yaklaşık 80 cm.kadardı. Şimdi garibim benim hezimetime uğrayarak 25 cm'e indi. Tabii bu arada uzun yıllar sarfederek oluşturduğu dalların bir çoğunu kaybederek. Benim size aktarabileceğim Bonsaisan'ın da yazdığı gibi dallar zaman içinde yeşilden krem rengine döndüğünde artık o dalı eğip bükmek çok zorlaşıyor. Çünkü yapısı acaip bir şekilde sertleşiyor.(Belki de şimşir tarak sözü onun bu sert kemik gibi yapısından geliyordur.Ne dersin Bonsaisan.) Ben, hele uzun olan hayli kalın bir dalı demir testeresiyle bile keserken çok uğraştım.
Resmini 1-2 gün içinde yükleyeceğim. Bakalım acemi bir bonsai meraklısının yaptığını beğenecek misiniz. Özellikle Ali üstadımın yorumlarını merak ediyorum.
|