Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık
Bir süre önce toprak karışımında tek bir doğrunun olmadığını, herkesin kendi karışımını ve doğrusunu bulmasını gerektiğini tartışmıştık. Ben de bir arkadaşımdan bahsetmiştim. Ne toprak karışımından haberi var, nede büyük küçük saksı vs den. İşte menekşeleri; toprak karışımı falan yok bildiğiniz bahçe toprağı, kestane toprağı olduğunu sanmıyorum. Saksı boyları da yaklaşık 14 cm civarında, çiçekçilerde satılan menekşelerden 2 boy büyük saksılar. Geçen yaz da daha yavru iken bu saksıdalardı, şimdi de tabi artık yetişkin oldular. Gübre vs bilmez, kullanmaz. Sadece arada sırada yumurta suyu. Ona her gittiğimde kıskanmıyorum desem yalan olur. Biz yok toprak karışımı, saksı, falanca vitamin diyelim. O herşeyden bihaber, ama sonuç ortada. Buyrun bakalım....
|
Ben de aynı fikirdeyim Sayın İlknur Aşık; kaliteli toprak, gübre kullanıyorum ama istediğim sonucu birt türlü alamıyorum. Fakat eltime yavru olarak verdiğim menekşeleri bu bayram gidince gördüm de adeta coşmuşlar.Bahçe toprağı kullanıyor vitamin vs. hiçbirini vermiyor. İşin sırrı nerde onu da bilemiyorum.