View Single Post
Eski 26-11-2011, 09:53   #40
eflone
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2011
Bir ay kadar bir süreden sonra herkese merhaba.
Hem kışın gelmesi hem de okul yüzünden yalnızca kişisel mesajlara cevap verebildim. Ama bugünlerde oluşan küçük aradan faydalanıp sizleri gelişmelerden haberdar etmek istiyorum;

Kış balkona gelip gitti-her an geri gelmesini bekliyoruz-, dona yakalanan çiftçiler gibi bir kısım çok sevdiğim bitkimi feda etmek, kalanları da evin güneş almayan sıcak yerlerine taşımak zorunda kaldım. Solucanlar içinse:
Name:  agaclar44.jpg
Views: 2095
Size:  70.0 KB
Name:  agaclar43.jpg
Views: 2814
Size:  37.2 KB
Önce bir kat daha strafor döşeyip kapı ekledim strafordan. Bununla yetinmeyip eski kapısına sünger çektim. Ve içeri 1 litre sıcak su koydum hemen her gece kalorifer etksi yapması için.

Ancak yine de çok soğuk oluyordu geceleri. Solucanlar eski hareketliliklerini yitirmeye başlamışlardı. O yüzden içeri aldım yavrucakları. Yavrucak diyorum çünkü hala erişkin çok az solucan onlarca yavru solucan var kutuda.

Bugün beslenme günleriydi:
Name:  agaclar45.jpg
Views: 2318
Size:  70.1 KB

Name:  agaclar46.jpg
Views: 2284
Size:  73.7 KB
Bu fotoğraf eski diğerlerine göre. Kış gelmeden önce çekmiştim ama foruma ekleme şansım olmamıştı. Epigeik solucanların farkı işte bu durumlarda ortaya çıkıyor. Tek başlarına yuvalarında yaşamaktansa çoğu zaman yan yana dayanışma halinde, değişen koşullara inanılmaz hızda adapte oluyorlar. Benim görevimse onları değişen koşullarına en iyi şekilde adapte etmek.

Name:  agaclar42.jpg
Views: 2305
Size:  34.7 KB
Bunu da sizinle paylaşmak istedim, çünkü bahardan beri uğraştığım şeylerin meyvelerini topladım bu sonbahar. Her gün belki de ayrı bir mutluluğa şahit oldu. İlk senemde kendimi yeterince başarılı hissediyorum

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön