Sevgili k_elif, ilk anda çiçek mi dal mı emin olamadım. Çiçek göbekten dik çıkar bu yana uzamış, acaba siz mi yana çıkarttınız. Forumda çiçek açan bir difenbahya mesajı var. Ona bakmanızı öneririm. Dik çıkıyor ortadan. Mesaj gerçi çiçek açtıran bir karışım tarifinden bahsediyor, ben henüz cesaret edip uygulamadım bitkiye. İnsan gıdalarının karışımı (yoğurtlu muzlu pekmezli bir tarif) bitkiye dokunur gibime geliyor..
Sanırım fazla sulama dokunuyor bitkiye. Bahçe toprağı bu tür tropik bitkiler için ağırdır. Toprağın hafifçe kurumasını bekleyerek sulayın. Yazın haftada 1 suladım, kışın daha da azaltmalıyız. 1 saat kadar tül ardından üstüne güneş düşmesi iyidir.
Çiçek çıkartırken döndürmemenizi de öneririm. Ayda bir, çiçeksizken döndürün. Yoksa eğri uzayacaktır. Sizden yine foto isteyeceğim. Bu fotoda sağ kısımda çiçeğin çıktığı kısımları görmeye çalıştım.
Bitkiniz çok mu büyük ya da uzun? Yana yatırıp sarsmadan saksıdan toprağı kalıp gibi çıkararak bakmayı deneyin. Solucan sümüklüböcek
vb zararlı var mı, toprak sırılsıklam mı, kökler nasıl bir bakın. Islak toprağı yanlardan elinizle yumuşakça alın. Kuru bir sukulent toprağını saksıya kökleri çevreleyecek şekilde ekleyip ortasını boş bırakarak, bitkiyi geri oturtun. Bir süre su vermeyin. Çiçek çürürse kesin. Saksısı aşırı büyük olmamalı, kökler aşağılara kadar ilerlememişse saksı büyük demektir. Bu durumda alt kısımda toprak ıslak kalır ve kökler çürür.