Sevgili maki01 bilgilerinizden çok faydalandım. Ben de menekşe büyütmeye yeni yeni başladım. Eskiden çok gür bir menekşem vardı 3 kök idi, saksıya sığmayınca ayırdım ve sadece biri sağ kalabildi.
Şimdi iki yeni menekşem daha var. Soğukta fazla sulama, büyük saksıda sulama sonucu çürüme gibi bilgileri sizden öğrendim ve dikkat ediyorum.
Tüm sevgili dostlar da buradaymış. Sevgili yeşillim, SDurul, orkun kırcı.. Efendim menekşeleriniz gözümü gönlümü açtı. Çiçek deryalarına bizi hayran eder OİR, orkidelerinizi herkesin görmesi gerekli. Muhteşemler.
Bir not düşmek istiyorum. Gardenya başlığında, asitli toprak seven gardenya için, 1 Lt pet şişe suya 2 parça limon tuzu atıp bekletilerek ayda 1 sulanmasının toprağı asidik hale getirmesinden bahsedildi. (Tabii bir seferde tüm bir litreyi dökmüyoruz. Tek sulamada maksimum bir bardak uygun Gardenya'ya.) Gardenya'ma uyguladım. Menekşelere çok az dozda uygulanabileceğini düşünüyorum.
Sayın blaze ash, alt yapraklarını almayın derim. Sağlıklı görünüyorlar. Bitki onlardan kurtulmak istediğinde zaten atacaktır.
Bu boyun uzaması ve gömerek ekme konusunu ben 1 kez denedim. Gerçekten menekşelerin yaşı büyüdükçe boyunları inanılmaz uzayabiliyor, böyle boyunlu bir menekşeyi bir arkadaşımda görmüş ve inanamamıştım, 5-6 yaşındaymış sanırım. Tabii artık bitki yana uzamış gitmişti gömülecek tarafı kalmamıştı. Ben üstten sulamayla zamanla toprağı çukurlaşan menekşemin ortaya çıkan boynunu üstten toprak ekleyerek gömdüm. Yaklaşık bir ay bu işlemi yapamadığım sırada bitkinin keyfi kaçmıştı.
Bir soru: Saintpaulia ionantha mı, yoksa Lonantha mı? büyük İ, küçük L ile karışabiliyor emin olamadım.
Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:07
|