Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk
Merhaba,
Öncelikle kusura bakmayın uzun zamanadır siteye giremedim. Bu konuda uzman değilim ama bildiklerimi, bahçemden örneklerle anlatayım.
Bahsettiğim yonca üçgül, biraz uzadığında koyu yeşil kıvırcık görünümü çok hoş oluyor. Beyaz çiçek açıyor. Ayrıca çim gibi biçebiliyorsunuz. Hatta biçmeniz gerekiyor.
Üzerine rahatlıkla basılabiliyor.
Yayılma potansiyeli çok fazla, biçildikçe çatallaşıyor ayrıca kökleri çok güçlü. Bu nedenle de kuraklıga daha dayanıklı.
Elbette ilk ekildiğinde, çimlenme sırasında bol sulama yapmanız gerekiyor.Çimlenme olup da ilk defa biçildikten sonra hızla genişliyor.
Ekim yaparken çim ve üçgül oranını tam hatırlamıyorum ama çimden daha az yonca ekildi. Bu konuda tohumu aldığınız yer de yardımcı olacaktır.
İlkbaharda ekim yapıldı. Bahçenin şu andaki halinin fotoğrafları aşağıda. Bu arada biz bazı alanlarda kayrakla birlikte uyguladık ve çok hoş oldu.Yardımcı olabileceğim başka sorunuz olursa da seve seve.
Eklenti 244405
Eklenti 244406
Eklenti 244407
|
Merhaba Nurgül Hanım ;
Cimlerinize bayıldım.. İyi günlerde kullanın inşallah..
Acaba önerdiğiniz bu karışım bizim iklim koşullarımızda da sizinki gibi güzel olur mu acaba ? Siz bu karışımı özellikle Ankara koşullarına uygun diye mi seçmiştiniz ?
Sevgiler