View Single Post
Eski 24-11-2011, 00:27   #31
Akhisarlı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Fazla iş kalmadığından zeytinlikte , komşu zeytincileri ziyarete gittim.Aramızda kuş uçuşu bir iki kilometre var yok Mustafa beyin zeytinleri hiç zarar görmemiş .Kolay gelsin dedikten sonra ,senin zeytinlerde buruşma olmamış niye? diye sordum.Bereket versin bu senede güzel zeytinim oldu Sebebini bilmiyorum sinek ilacı dışında ilaçta atmadım ancak geçen yıla göre bir lira ucuza alıyorlar diye cevap verdi.
Daha sonra tarlasında dev gibi zeytin ağacını gördüm.Yanına gittik. Cinsini sordum bayağı dedi. yağ köy uslusuna benziyor ama aynı değil dedi .Yaklaşık beş yüz kilo zeytin veriyormuş.yağıda lezzetliymiş beş yüz yaşından fazladır diye ilave etti.Ticari olarak Edremit ve Trilye daha çok tutulduğundan bir iki dalına Edremit aşılamış .Ağacını seviyor.Ot yangını olmuş tarlasında koşarak gelmişler köyden.Bir dalının bir kısmı biraz yandıktan sonra söndürmüşler.

Name:  2.jpg
Views: 2127
Size:  57.9 KB

Name:  3.jpg
Views: 1763
Size:  73.5 KB

Name:  4.jpg
Views: 1971
Size:  53.5 KB

Name:  5.jpg
Views: 1710
Size:  70.9 KB

İnşallah birileri asırlara meydan okuyan bu tür ağaçları odun veya cevizlerde olduğu gibi mobilya olarak görmezde yüzlerce yıl yaşamaya devam ederler.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön