Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb
Sevgili Adil,sayende Trabzon u çarşı pazar dolaştık,siz yorgunluk çayınızı içerken ,bende imrenip çay demlemeye başladım  ) maşallahınız var ...Görüntüler de sizde harikasınız...
bir hayli de balık yakalamışsınız...Hurma kurutmuşsunuz,Hurmalar sizin olsun ,çünkü ağzı buruşturan bir meyve ...Ama balıklarda gözüm kaldı, birde son gökkuşağını gösteren fotoğrafta...  )...Kaptanzst. ye yazdığım gibi , iki kardeş feikoları kivanoları resimleyip duruyorsunuz ama nasıl bir meyvedir ...Tadı ,içinin rengi biçimi nedir ? ...Niye bir iki tane kesip de resimleyemediniz ??..Bu arada Trabzonspor bizi, yinede memnun etti  ) sevgiler selamlar.........
|
Berrin Hanım tekrar aramıza dönmenize mutlu oldum.Eşiniz inşallah iyi olmuştur.Tekrar geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.
Gezmeyi,çalışmayı severim.Herşeye hevesli ve ilgiliyim.Hepsinden bir parça olsun istedim.Şehrimizi gezerken siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim.
Her hafta mutlaka böyle uzun bir yürüyüş gezme maratonum olur.Yürümeyi çok severim.Şehrin avm lerini ve yapılan projeleri görmek için dolaşırım Parkları bahçeleri.Sosyal etkinlik varsa uğramaya çalışırım.Bu bende bir hastalıkmıdır nedir.Bunları yapınca kendimi çok rahat hissediyorum.Günde hiç durmadan 2-3 saat yürüyebilirim.Ondan sonra güzel bir yerde güzel bir yorgunluk çay molası

)
Balıkların pişirirken ve yerken keşke ailece birlikte olabilseydik.
Balık işi hobi ve spor amaçlı.Temiz hava bol güneş harika bir deniz ve kumlar üzerinde balık yakalama .At çek ,muhabbet,hareket.
Gök kuşağı olan fotoğraftaki sahilde balıkları yakaladım, o sahilde büyük bir kumsal plaj var.
Hurmaların her çeşidi ağız buruşturmaz.Bizde 3-4 çeşidi var bir tanesi tam olgunlaşmadan bile elma gibi yenir.Hele kurutulunca ,Lokum gibi olur .Kabe hurması gibi lezzeti olur.Bütün hurma çeşitleri kurutulunca şekerlenir ve buruşturma kaybolur.Belki istanbul dada bulabilirsiniz denemenizi tavsiye ederim.Kalsiyum bakımından zengindir .Hurmada vucudun her ihtiyacını karşılayacak vitaminler bulunmaktadır.
Feyiko çilek tadında aroması var.Kabuğu soyulup Reçeli de yapılıyor.İçi beyaz etli kısmın aralarında sıvı bölümle var ve elle sıkılarak bu jel çıkınca yeniyor.
Kivano ise salatalığın içi gibi jel halinde ve çivitlerden oluşmakta.Kivanonun lezzetini hiç sevmedim ot gibi tatsız tuzsuz bişey.Görüntüsü dikkat çekici.
Kivano bir adete tohumluk aldım çeşit olsun diye.
Feiko bir kök diktim daha meyve vermeye başlamadı.Bu feikoları Abimin feikolarından topladım.Öyle meyve vermişki yerlere dökülmeye başlamış.
Abim İzmirden gelince kesitlerini fotoğraflayıp yayınlamasını söylerim.
Trabzonspor bizim yaşam biçimimiz onsuz asla olmuyor.Bu takıma kötülük düşünenler çatlasın.

İnşallah bir üst tura çıkarız.
Eşinize ailenize ve size sağlık ,mutluluk dolu günler dilerim Saygılar selamlar.