View Single Post
Eski 21-11-2011, 18:01   #39
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Sayın s.serdar, konunun sizin de dediğiniz gibi profesyoneli olmadığınız için sadece fotoğrafa bakıp değerlendiriyorsunuz. O kadar dar bir alanda, o mesafede dikilmiş ağaçlarda söküm makinesi toprakta nasıl bir durum yaratırdı onu da değerlendirmek gerek.

Ben ziraat mühendisiyim, Nuri Bey ise orman mühendisi, bu işte de profesyoneliz. Kısaca işimizi çok iyi bilerek yaptığımız kuşkusuz. Benim uygulamalarım için dileğinize gelince, bilgi ve tecrübe ile iş yapmaktayım. Nuri Bey de uzatmamak için kestirip atmış, ama bir gerçek var ki, biz tavsiye etmediğimiz uygulamayı yapmayız. Taşıyamayacağımız ağacı da sökmeyiz.

Sökümü yapacağınızı önceden biliyorsanız, birkaç ay vakit varsa o zaman kök terbiyesi de yapılır. Kök hacminin iyice küçülmesi sağlanır, kılcal kökler verdirilir. Taşıma daha da sağlıklı hale gelir. Elle sökümde her aşamada köklere müdahale edilir.

Kısaca gösterilen yöntem, yapılan uygulama doğrudur, takdire de şayan bir titizlikle yapılmıştır. Burada amaç ağacın doğru sökülüp götürülmesidir.

Sizin gibi elle sökümü arzu etmeyenler veya amatörler eğer bulunduğu şehirde varsa ve bütçesi de elveriyorsa makine ile söküm yaptırır, elbette salkım saçak, parçalı yaralanmış köklere iyi bir bakım yapılması şarttır. Makine ile söküldü nasıl olsa diye o şekilde bırakılmaz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön