Ebonsa naçizane bir şey söylemek istiyorum. Ali abimiz çok güzel bir çizimle ağacın ileride olacak formunu görsel olarak vurgulamış.gLakin herkesin bildiği bir Türkçe söz vardır. Kel başa şimşir tarak. Şimşirler üzerinde daha önceden yaptığım bir uygulama bu, şimşir sözde de geçtiği üzere tarak olarak betimlenmişdir. Lakin yapısı itibariyle çok sağlam bir odun yapısı vardır.
Genç sürgünler ilk başta çok rahat bir şekilde bükülebilir ama, aradan geçen aylar içinde çok sağlamlaşır. Bu yüzden şimdi senin fidanındaki bize göre sol tarafta bulunan dalı bu şekilde aşağıya doğru eğmeye kalkarsan, dalın gövdeye tutunduğu açı gövdeye aşırı oranda dik bir eğim ile geldiği için kırlıma olasılığı yüksek bu yüzden olaya müdehale edeyim dedim, naçizane umarım beni anlarsınız.
Bu formu denerken çok dikkatli olmak lazım, telleme yerine dalın orta kısmından yapacağın bir bağlama ile dalın aşağı doğru eğilmesini kademe kademe yap ve bunun için önce dalın iple bağlanacağı kısma bitki rafyası sar ve ipi bunun üzerinden bağla. daha sonra ipin aşağıda kalan ucunu dalın paralelindeki turuncu saksının ucuna açacağın bir deliğe geçir . dalı bu şekilde eğ. Şekli aşağıda görebilirsin.