View Single Post
Eski 20-11-2011, 16:19   #35
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Sayın Nuri Murvet

Bilgilendirme ve açıklamalarıız için teşekkürler.

Konunun ne uzamanıyım ne de uygulayıcısıyım...
Sadece yaşadığım tecrübeyi payşamak istemiştim.
Ancak sizin yöntem bana nedense çok cazip gelmedi.
Uygulama fotoğraflarında, sökümü yapılan bahçeler sanki bomba düşmüş kadar tahribata uğramış görünüyor. Sizce ortalık tamamiyle bir inşaat şantiyesi gibi gözükmüyor mu?

Bu alanda başta çim ve varsa tüm çiçek bantları paletli inşaat ve kazı makinalarının yıkımına uğramaması imkanzız gibi. Bu alandaki başta su, elektrik, drenaj vs. alt yapısının tamaman yok edilmesi kaçınılmaz gibi görünüyor.

Hani atalarımızın bir sözü vardır. " Atılan taş ürkütülen kurbaya değmeli veya bir gram bal almak için bir ton keçi boynuzu yenmemeli" gibi...

Fotoğrafladığınız bahçede genel amaçlı bir kazı makiası veya ekskavatör ile ortaya çıkarılan alt yapı zararların telefisi ne kadar mali ve manevi zarara yol kestiremiyorum.

Ancak benim böyle bir bahçem ve ağaç nakliyesi düşüncem olsaydı, fotoğraflarınızda açıkça görüldüğü üzere yol açtığı tahribat nedeniyle asla böyle bir yönteme yönelmezdim.

Benim değindiğim makinalar; ileri sürdüğünüz gibi geniş alanlarda değil bilakis dar alanlarda ve çevreye hiç bir zarar vermemek için oluşturulmuş özel amaçlı makinalar olduğunu ve uygulamada oldukça başarı sağladıklarını bildiğim için gündeme getirmiş idim.

Ankara'da, ODTÜ ormanında, Atatürk Orman Çifliği arazisinde, Dikmen Vadisi ve Mogan park uygulamalarında, ağaçların özel maksatlı makinalarla sökülüp nakliyesini bizzat deneylemiş bir kişi olarak konuya katkı sağlamak istemiştim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Merhaba sayın s.serdar

Siz tecrube ve gözlemlerinizde haklısınız, konuları da gayet iyi biliyorsunuz.

Paylaştığım çam ağacı söküm aşamalarını izleyen arkadaşlarımız bu söküm işlemini ciddiye almasın, söküm aparatı taşıyan makinalarla yapılması tavsiye ediliyor.

Söküm ve nakil aşmalarının fotoğrafını silmek isterdim fakat paylaşmışım yanlış anlaşılır diye kalması daha doğru olanıdır.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön