View Single Post
Eski 20-11-2011, 10:47   #853
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Sayın PlentyPlant, siz başa çıkarsınız merak etmeyin. Lithopslardan 1 derece daha zor bakımları var. Lithopsları başarıyla yetiştirenler eminim bu bitkileri de yetiştirebilir. Çok nazlı ve çabuk çürüyen bitkiler ama yapıları ve çiçekleri muhteşem. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Sayın Oğuzhan, çok sağolun, bitkilerin bir kısmı uzak doğudan bir kısmı da avrupadan.

Sayın zafer1326, teşekkür ederim. Nadir bulunan ve özel bitkilerle uğraşmaya çalışıyorum. Binbir zorluk ve maddi külfetle elde ettiğim bitkilere tabii ki gözüm gibi bakıyorum. İnsan hobisinden dert yanmaz bende sıkılmadan usanmadan zevkle bunlarla uğraşıyorum. Hepsini takip etmek zor ama hepsi çiçek açıp gelişince bütün yorgunluğum keyfe dönüşüyor. Tekrar teşekkür ederim güzel duygularınız için.

Sayın merdal36, size de selamlar, Yapay güneş ışığını takviye olarak kullandım. Tamamen aydınlık fakat direkt güneş almayan bir yerde büyüttüm yavru lithopsları. Aksi halde günşten kavrulur giderler. Ben osram spot natura kullanıyorum, memnunum fakat çok dayanıklı değiller bir müddet sonra dökülüyorlar.

Sayın aburcuburs, lithops konu başlığı ve benim konu başlığımda epey bir yetiştirme bilgisi mevcut lithopslarla ilgili. Saksı mutlaka çok küçük olmalı. Toprak saksı iyi bir seçim fakat büyüklüğü önemli işte.
Aydınlık bir cam kenarında çok sıcak ve soğuk olmayan bir ortamda artık sulamayı tamamen keserek nisana kadar beklemelisiniz. Saksı değişimi ve toprak değişimi artık yapmayın ve lithopsu rahat bir uyku dönemine bırakın.
Yorumlarınız için teşekkür ederim

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön