View Single Post
Eski 19-11-2011, 15:05   #9217
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Sevgili loveflower,

İyi bilinen kaynaklar menekşe toprağının her 6 ayda bir değiştirilmesini öneriyor. Değiştirirken alttan 1-2 cm toprağı kökleriyle birlikte keserek aynı saksıya tekrar dikiyorlar. Bunu yaparken en dış sıradaki yaşlı yaprakları keserek ortaya çıkan boyunumsu gövdeyi de toprak içine alacak şekilde dikmek gerekiyor. Bazen boyun kısmı eski yaprakları koparmasak da kendiliğinden ömrünü dolduran yapraklar nedeniyle kel kalıp daha uzun olabiliyor. Bu durumda da boyun uzunluğu kadar alttan toprak eksiltilmesi öneriliyor. Bilinen mevsimsel bir kısıt yok. Menekşeler düşük ısıya dayanamayacağı için genelde kış aylarında da ısıtmalı ortamda bulunduruyoruz. Bu nedenle mevsimsel bir kısıtdan söz edilmediğini düşünüyorum.

Ancak bizler hala bu alışkanlığı edinemedik. Ben de bu kadar sık toprak değişimi yapamıyorum. Sadece kişisel deneyimlerime göre önerim çiçekleri geçtikten sonra alttan ve fazla zedelemeden üst ve yanlardan biraz toprak eksilterek yeni toprakla aynı sakıya dikmen olacak.

Menekşen çok güzel , en sevdiğim tür. Klasik mor menekşe. Yüreğine sağlık arkadaşım

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön