Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melisa31
Size kolay gelsin, çok güzel görünüyorlar eminim çok da lezzetliler ama bizim burada bu hurmaları yabani diye kimse yemez.
Buda bizim hatay hurması..
|
Hıhh, işte biz bu hurmalara erkek hurma tabirini kullanırdık. Bunların hepsi çekirdekli olur. Ham ve sertken bile rahatlıkla yersiniz, içi kahverengi nokta noktadır. Çok da tatlı olur. Nasıl ki diğer hurmaları hamken yiyemezsiniz, boğazınıza takılır kalır, yutamazsınız. Bu da tam tersi yerken içinizi kıyar o kadar tatlıdır.
Bana enteresan gelen, Emirgân'daki bahçemizdeki kocaman ağacın hurmalarının bir kısmı erkek olurdu bir kısmı da dişi tabirini kullandığımız bu bildiğimiz hurmalardan.
Ağacın tepesine tırmanır, aşağıdaki çocuklara bu dişi bu erkek diye tek tek atardım. O kadar alışmıştım ki rahatlıkla ayırt edebilirdim. Ama şimdi Manyas'daki hurmalara bakıyorum da hemen hemen hiç erkek dediğimize rastlamıyorum. İlk senelerde galiba bir iki tane erkek hurma oluyordu ama şimdilerde yok gibi.
Niçin, nasıl oldu da yok oldular bilemiyorum.
Oyun oynamak isterseniz, erkek hurmaların çekirdeklerini boylama olarak bıçakla kesin de beyaz beyaz içinden çıkan çatal bıçak figürlerini görün.