Sayın Fahriyee Hanım sadece bahçe toprağı ve kestane toprağını fırınlamak yeterli.Fırınlama sonrasında , soğuduktan sonra hazırladığım karışımı nemlendirip (çamur haline gelmeyecek şekilde ) bir süre bekletiyorum ondan sonra çiçek ekiminde kullanıyorum.
Toprağın pH sı pratik olarak turnusol kağıdı ile anlaşılabilir. Bunun için toprak saksı veya kap içine doldurulduktan sonra yağmur suyu veya destile su ile , saksının altından çıkıncaya kadar sulanır, turnusol kağıdı saksı tabağındaki suya batırılır, sarı renk olursa asitli, mavi renk alırsa alkali demektir.Asitliliği gidermek için kireç taşı tortusu ilave edilir ya da bir kap içine kireç taşı konulur üstüne su dökülür su iyice soğuyunca bu su ile sulanır. Toprak aklali ise ya yüksek asitli torf veya meşe kayın yaprak çürüntüsü ilave edilir , limon tuzu ya da sirke de olabilir.Kolay gelsin.
|