Temelde kişisel olarak doğa katliamının önüne geçmek bir nebzede olsa mümkün ,bu anlamda ilk olarak çevremizi bu duyarlılığa davet etmek daha sonra da sivil toplum olarak örgütlenmek veya bu örgütlerle iş birliğinde bulunmak lazım gelmektedir.
Sivil Toplum Yapılanması: Toplumun kendi gücünü kullanarak var olan veya türeyen sorunlara çözüm araması için oluşmuş, değişen ihtiyaçlara göre, kendi kaynaklarını harekete geçiren, kitlelere ulaşmayı, bilinçlendirmeyi ve harekete geçirmeyi sağlayan, sorun çözmeyi kolaylaştıran örgütlenmeler.
Bireylerin karar mekanizmalarına doğrudan katılımının en önemli aktörleri Gönüllü yapılanmalardır. Gönüllülük ve katılımcılık oranının yüksekliği demokrasinin işlerliğinin güvencesidir.
Gerçek bir sivil toplum yapılanması için öncelikle yetkililer tarafından çözülemeyen gerçek bir sorun olmalı ve bu sorunun çözümünü kolaylaştırmak için bir araya gelen gönüllü kişiler olmalıdır. Bu gönüllü kişiler bir program (amaç, hedef, yol ve yöntem) içeriğinde örgütlenmeli ve kendileri ile topluma karşı sorumlu olmalıdır.
Bu anlamda ülkemizde, gerçek gönüllülük ve gönüllü kuruluşlar son derece azdır.
Toplumumuz hızla bu noktaya gelmelidir. O zaman kendi sorunlarının bilincinde ve çözüm için harekete geçme gücü olan gerçek bir sivil toplum olacaktır.
Bu anlamda ilk önce kendimiz,daha sonra komşularımızı ,sokağımızı,
Çevre Belediyelerimizi,Anakent Belediyelerimizi ve toplam olarak tüm
ülkemizi faaliyete geçirmek mecburiyetinde olarak gayret göstermeliyiz.Selamlar
|