Çııtır kabuklu nefis pofuduk ekmek:
- toplamı bir bardak ve biraz fazla ( su ile inceltilmis) yogurt (ayrandan birazcık daha koyu.)
-1 yemek kaşıgından fazla zeytin yağı
-üç parmakla tutulmuş bir tutam tuz
-4 bardak silme, Bim den alınmış tam bugday unu
-bir küçük ölçekten biraz az maya
Bu kadar.
Şeker yok, denedim, bu ekmek şekersiz de çok güzel kabarıyor.
Artık, ceviz, susam, çörek otu da yok,
çünkü makine yoğururken çok küçülüyorlar. Susam içinde hissedilmiyor bile, çörek otunun kokusu fazla gelebiliyor. Ceviz ise yoğurma sırasında küçük parçalara ayrılıyor. "Olsa da olur, olmasa da olur" oluyor.
Yoğurmalar bittikten sonra eklenen susam ve çörek otu pişirmeden sonra ekmeğin üstünden dökülüyor.
Pişkin olması için Sinbo da en uzun program, (2) Fransız ekmeği programı,
renk ayarı orta, büyüklük 900 gr.
Böylece ben ekmeğimi buldum.
Bu gün ekmeğe eklediğim yoğurt da AOÇ'nin pastorize sütünden yapılmış ev yapımı idi, ama bundan sonra hazır AOÇ light yoğurtla idare edeceğiz. AOÇ ya da Sütaş Light tüketiyorum.Çünkü evde yoğurt yapmak oldukça zahmetli.
|