Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi imo
Benim Passiflora Edulis tohumlarımda bugün elime ulaştı.Seedrack tan sipariş etmiştim 20 günde geldi.Fakat burda tohumların zımparalanması gerektiği ve 12 saat ılık suda bekletilmesi gerektiği yazıyor.Ayrıca çıkma süresi içinde 1-12 ay gibi çok geniş bir zaman dilimi verilmiş.
Aranızda tohumdan çimlendirme konusunda deneyimi olanlar varsa anlatabilirlermi acaba nelere dikkat edilmeli,hatta birda resimle desteklense bu anlatım süper olur ya...Toplam 5-6 tane tohum var çıkmazsa çok üzülücem.
|
Adabayrakoğlu nun gönderdiği tohumlardan birtanesini bir hafta önce akşamdan ılık suya koydum sabahta pet bardaha ekip üzerine kola şişesinden yaptığım serayı kapattım, sonra bekletme suyuna oksijenli su damlatmadığımı hatırladım hemen birtanesinide oksijenli suda bekleterek denedim, forumdan portakal suyuyla sulanmasını ve çimlenme süresini okuyunca umudum kırıldı açıkçası ve dün dayanamayıp ikinci ektiğim tohumu eşeledim ve patlayıp ucunun uzadığını gördüm ilk diktiğim tohumuda eşeledim ama bulamadım toprağın içinde ama patlasaydı grürdüm heralde, belki tohumun çimlenmesi türüne göre farklılık gösteriyordur ama yine 12 ay çok uzun bir süre