Teşekkürler Sevgili maki. Bana da önerilen bu karışım fitilli sulama içindi ve uygulama sonrası yaz boyunca menekşelerde yaprak gelişimi oldukça yavaş idi. Yaz sıcaklarında ölmediklerine dua ettim tabi ki. Hepsi aynı şartlarda fitillendiği halde bazısı suyu çekmiyordu ve toprağı kuruyordu. Ben de hergün onları kontrol etmekten yorulup fitilleri çıkardım.
Birçok arkadaşım fitilli sulamada oldukça başarılı, onları da sürekli takdir ediyorum.
Bahçe toprağı ve kestane toprağını da dahil edip hazırladığım karışımı Roa Natura ile güzelce sulayıp bir süre sonra da yavrularımı ekmiştim. Yazın topraklarını değişim yaptığımda Sevgili menekşecibabanın söylediği gibi kurt, böcek v.s ile karşılaşırsam bu karışımdan vazgeçerim. Memnun kalırsam sizlerle mutlaka paylaşırım.
Bir arkadaşım çiçekleri çocuklara benzetmişti, o fikir çok hoşuma gitmiş ve tamamen haklı bulmuştum onu. Ortam şartları ve yetiştirme koşulları herkesin farklıdır, her konuda teorik bilgi yetersiz olup mutlaka pratik çalışılarak tecrübe kazanılmalıdır.
Bütün arkadaşlarımın maksadı; sadece daha güzel menekşe yetiştirmek için birbirine yardımcı olmaktır. Tekrar teşekkürler hepinize,sevgilerimle...
|