Sevgili gülenmelek, teşekkürler.. Ama inanın bizim cephede de durum aynı.. Bitkilerde her türlü bit mücadelesi özellikle sıcaklarda eksik olmuyor. Kabuklu bitleri ilaçlayıp sonra da büyükçe bir çeşit cımbızla tek tek temizliyorum. Unlu bitleri gene ilaç kullandıktan bir süre sonra ıslak mendille kalmayacak şekilde siliyorum. Bunları yaptıktan sonra toprağın üst kısmını da alıp yeni toprakla değiştirmek gerektiğini okudum. Tabi önce zehirsiz ev ilaçları deneniyor çare olmazsa kimyasallara başvuruluyor. Bu yıl güllerimi yapraklanmadan önce küllenme ilacı uygulamakta geciktim sonra da yağışlar durmadı ilaç aktı gitti çünkü yapıştırıcı kullanmadım hiç keyifleri yoktu.. Üzülüyoruz tabi.. Çelikleri çürütüyoruz, tohumlar güzel gelişmiyor derken tecrübelerimizden ders çıkarmaya çalışıyoruz. Sizin de güzel paylaşımlarınızı izliyorum, oldukça iyi gidiyorsunuz sevgilerimi gönderiyorum.. Mesajınıza geç cevap yazmış gibi oldu kusura bakmayın. Aslında hemen yazdım ama bir sorun oldu silindi tekrarı ancak bugün nasip oldu..
|